Na Pasen maakt de winter plaats voor de zomer. Vanaf eind april wint de zon aan kracht en maakt de sneeuw weer plaats voor een groene alpenweide. Een wonderlijke metamorfose.

 

Koeien met bellen

In het eerste weekend van Juni komen de koeien en schapen uit het dal weer naar boven en is het groot feest. Alles komt weer tot leven. Vanaf dat moment begint ook de Seilbahn met de zomerdienstregeling en zijn onze chalets te huur. Je kan trouwens het hele jaar naar boven want er loopt een klein weggetje van Blatten naar Belalp. Het laatste stuk is alleen toegangkelijk voor bestemmingsverkeer. Dat moet je dan lopen.

Wandelen, klimmen, spelen en genieten

In de zomer is er een uitgebreid net van wandelpaden op en rondom de Belalp. Ze bieden allemaal een geweldig uitzicht op de 17 “vierduizenders” in Wallis en de 24 km lange Aletschgletscher. Elders op deze website staan tal van “doe-ideeen” en wandelsuggesties. Belalp is een heerlijke vakantiebestemming.

Nazomeren tot de herfstvakantie

Het zomerseizoen duurt tot half Oktober. De herfstvakantie is meestal de laatste week die we verhuren. Dan gaan ook de koeien en schapen weer op stal. Vanaf begin november komt de winter alweer in zicht.   .