Belalp is, zowel in de zomer als winter, eenvoudig vanuit Blatten met de Luftseilbahn (gondel) te bereiken. Blatten ligt bij Brig, Wallis op ca. 900 km van Utrecht. Zonder stop duurt de reis (via Basel, Bern) ongeveer 10 uur. Brig is ook goed per trein te bereiken.

Brig, Blatten, Belalp

Bij aankomst in Blatten kunt u uw auto uitladen op het parkeerterrein direct onder de Luftseilbahn. Naast het vertrekstation is ruim parkeergelegenheid. Alles is goed geregeld en het personeel is vriendelijk. U kunt een “Gepäckwagen” gebruiken en daar uw spullen in doen. Deze gaat gewoon mee in de gondel en wordt boven afgeleverd (chf 22) of bij het chalet bezorgd/opgehaald (chf 85). U mag uw spullen ook gewoon in de gondel meenemen. Dat kost niets extra’s en is prima te doen, zeker omdat vanaf het aankomststation boven het maar 3 minuutjes (licht dalend) lopen naar het chalet. ‘sWinters is het personenvervoer met de luftseilbaan gratis als u bij aankomst gelijk een meerdaagse skipas koopt.

‘s Zomers kinderen gratis met luftseilbahn

In het zomer- en winterseizoen gaat de gondel overdag elke 30 min en ‘s avonds om het uur. In de zomer kost het bagagetransport naar het bergstation ca. CHF 20. Volwassenen kunnen een weekabonnement kopen voor ca chf 60. Voor gezinnen is er meerdaagse pas die je op 4 of 7 dagen naar keuze kan activeren. Dat kost ca. chf 110 (4d) of chf 160 (7d). Slim alternatief is een onpersoonlijke “knipkaart” met 12 of 24 enkeltjes. Zomers mogen kinderen tot 16jr gratis in de gondel als ze met een betalende volwassene reizen. Kijk voor de actuele tarieven op de website van Belalpbahnen.

Weg van Blatten naar Belalp

Het is misschien aardig om te weten dat er ook een weg loopt van Blatten naar Belalp. De laatste 3 km is alleen voor bestemmingsverkeer. Op het punt dat je niet verder mag is er een kleine (gratis) parkeerplaats en kan je verder lopen. Een wandeling van ca 40 min.

Trein prima alternatief

Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar de Belalp te komen. Eerst met de trein (bv. vanaf vliegveld Geneve of Zurich) naar Brig. Vervolgens met de bus naar Blatten (15 min) waar er aansluiting is op de Luftseilbahn naar de Belalp. Ook met de trein vanuit Nederland is verrassend eenvoudig en voordelig. Deutsche Bahn heeft aantrekkelijke aanbiedingen.